6 Temmuz 2013 Cumartesi

Sucuklu Rulo Börek

sucuklu rulo börek
Sucuklu Rulo Börek
 Saniye Sultan'da milföylü rulo böreği görünce hemen denedim,özellikle sucuklu olması çok ilgimi çekti.Tek lokmada yoğun bir lezzet, hele sıcaksa tadına hiç doyulmuyor.Malzemeleri sucuklu pizzayı çağrıştıracak şekilde değiştirdim.Kaşar bulamadığımda tulum peyniri kullandım,tulum peynirli de çok lezzetli oldu.


  Malzemeler:
  • 1 paket milföy
  • Çeyrek kangala yakın sucuk
  • 3-4 sivri biber
  • 2-3 domates
  • 100-150 gram telli kaşar
  • Üstüne sürmek için yumurta sarısı
  Yapılışı:

 Domatesleri,sivri biberleri,sucukları minicik doğrayıp domatesin suyunu süzerek telli kaşarları da bıçakla parçalayarak karıştırıyoruz.Un serpilmiş tezgaha  2 adet milföy  alıp içine bolca malzeme döküp rulo yapıyoruz.Baş parmak kalınlığında ruloyu dilimleyip alt tarafını elimizle bitiştirip tepsiye diziyoruz.Üstlerine yumurta sarısı sürmeden pişirmiş olsam da yumurta sarısı sürülürse daha iştah açıcı olacaktır.Kahvaltı sofralarına da çok yakışıyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: