21 Temmuz 2013 Pazar

Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi
 Fasulye diblesinin çok lezzetli olduğunu bir arkadaşımdan duyalı yıllar geçti.Denemek ancak kısmet oldu.Taze fasulye ile pirinç pilavı tadı  bir arada bir tabakta,bir lokmada birleşiyor.Daha pirinçli yani pilav içinde fasulye olan çeşidi denediğimde de paylaşacağım.

 Malzemeler:
  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 çay bardağı(100 ml) pirinç
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 3-4 domates rendesi
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 orta boy soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 1 kesme şeker
  • 1 tavuk bulyon tablet veya 1 tatlı kaşığı dolusu toz tavuk bulyon(istenirse)
  • Tuz,isot veya 1 çay kaşığı acı biber sosu veya salçası
 Yapılışı:
 Yeşil fasulyeyi daha küçük parçalara bölüyoruz,varsa kılçıklarını ayıklıyoruz.Bütün malzemeyi düdüklü tencereye çiğ olarak koyup üstünü kapatacak seviyede su ekliyoruz(Benim düdüklü tenceremde su kaybı yok,Fishler marka,çok kısa sürede pişiriyor.Su kaybeden bir tencerede pişirecekseniz su miktarını artırmanız gerekir).Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: