Kek Kalıbında börek |
Yapımı çok kolay,sunumu çok şık bir tarif daha.Bir gece önceden buzdolabında bekletilince tadı daha da güzelleşiyor ama 2-3 saat bekleterek de oluyor.Binbir şekilde silikon kek kalıbı çıktıktan sonra dolapların diplerine giren adeta küsülen metal kek kalıplarına dönüş,bir nostalji de yaşamış oldum,bu su böreği tadındaki tarifle.Benim kek kalıbım çok büyük değil,o yüzden 4 yufka yeterli oldu.
Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 yumurta
- 1/2 şişe maden suyu
- 1/2 bardak(200 ml) sıvı yağ
- 1/2 bardak(200 ml) süt
- Dilediğiniz börek içi(250 gr lor ve bol maydanoz kullandım)
Margarinle yağladığımız metal kek kalıbına 1 yufkayı yayıyoruz.Yumurta,yağ,süt,maden suyu karışımı+yufka+peynirli iç+yufka+sıvı karışım şeklinde devam ediyoruz.Yufkayı üçe/dörde bölerek kullanıyoruz.En son alttaki yufkayı toparlayıp kek kalıbının ortası için gerekli deliği açıp sıvı karışımı üste yayıyoruz.Beklemeye bırakıyoruz.İçinin hamur kalmaması için uzun sürede yaklaşık 1 saat 170/180 derecede pişiyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder