Zeytinyağlı Havuçlu Kabak |
Televizyonda bu tarifi görünce 'Mutlaka denemeliyim,görünümü çok hoş.tadı nasıl acaba?'diye düşündüm.Çok hafif olduğu için salata ile zeytinyağlı arası bu lezzet; kabağı hiç sevmeyen ve yememek için numaralar yapan eşimden bile tam not aldı.
Malzemeler:
- 6 adet kabak
- 6-9 adet ince uzun havuç
- 2 kahve fincanı zeytinyağı
- 1/2 limon
- 1 kesme şeker
- İstenirse 1 tablet tavuk bulyon veya 1 tatlı kaşığı toz tavuk bulyon
- 2 adet soğan
- İstenirse 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Havuçları ve kabakların kabuklarını kazıyoruz.Kabakların içlerini oyup havuçları bu içlere denk gelecek şekilde yanlarından alarak ayarlıyoruz.Kabakların içlerine havuçları yerleştirip baş parmak kalınlığında dilimliyoruz.Soğanları piyaz doğruyoruz.Tencerenin dibine havuçlu kabakları üstüne soğan-sarımsak-limon-şeker-tuz-bulyon-zeytinyağını karıştırarak yayıyoruz.Kalan havuçlu kabak varsa üste koyup hiç su eklemeden ve karıştırmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder