Narlı Güzel |
Malzemeler:
Narlı Kat İçin
- 1 çay bardağı(125 ml) mısır nişastası
- 1 çay bardağı(125 ml) toz şeker
- 1 çay bardağı(125 ml) narlı Lezzo
- 3 su bardağı(200 mlX3)su
- 3 su bardağı(200 mlX3) süt
- 1 çay bardağı(125 ml) irmik
- 1 çay bardağı(125 ml)toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- İstenirse 50 gr margarin veya tereyağı
Önce narlı katı hazırlıyoruz.Tüm malzemesini karıştırarak göz göz kaynayıncaya kadar pişirip biraz soğuyunca kalıba döküyoruz.Ilıklaşınca buzdolabına kaldırıyoruz.Soğutma işlemine 1 saat ayırmanızı öneriyorum.Yoksa 2.kat 1.kata karışabilir.Sütlü kat için süt,irmik,toz şeker ve mısır nişastasının karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.Vanilya ve margarin ekliyoruz.İrmiklerin şişip koyu kıvam almasını bekleyip ıllıdıktan sonra narlı karışımın üstüne döküyoruz.Buzdolabında tatlımızı dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder