Ayvalı Kereviz |
Bu kadar kereviz tarifi içinde ayvalı olanına yer vermemek haksızlık olur.Bir önceki tariften(kereviz türlüsü)farkı ne derseniz,patatesi çıkarın ayvayı ekleyin derim.
Malzemesi:
- 2 orta boy kereviz
- 2-3 ayva
- 1 portakal suyu
- 1 tablet veya toz şeklinde 1 tatlı kaşığı hazır tavuk suyu
- 1 kahve fincanı pişerken,piştikten sonra isteğe bağlı miktarda sızma zeytinyağı
- 1 kesme şeker
- 1 limon
- 1-2 havuç
- 1 orta boy soğan
Yapılışı:
Kerevizleri ayıklayıp sirkeli suya doğruyoruz.Ayvaları da kabuğunu soyup ayıklayıp kereviz gibi musakka tarzı doğruyoruz.Kereviz,dilimlenmiş havuç,ayva,piyaz doğranan soğanı tuz,şeker,limon suyu ve 1 portakal suyunu 1 su bardağına tamamlayacak kadar su ekleyerek,hazır tavuk suyunu da katıp düdüklü tencerede zeytinyağlı yeşil fasulye pişme süresinde veya normal tencerede hiç karıştırmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder