14 Ocak 2013 Pazartesi

Ayvalı Kereviz

Ayvalı Kereviz
Bu kadar kereviz tarifi içinde ayvalı olanına yer vermemek haksızlık olur.Bir önceki tariften(kereviz türlüsü)farkı ne derseniz,patatesi çıkarın ayvayı ekleyin derim.

Malzemesi:

  • 2 orta boy kereviz
  • 2-3 ayva
  • 1 portakal suyu
  • 1 tablet veya toz şeklinde 1 tatlı kaşığı  hazır tavuk suyu
  • 1 kahve fincanı pişerken,piştikten sonra isteğe bağlı miktarda sızma zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 1 limon 
  • 1-2 havuç
  • 1 orta boy soğan
 Yapılışı:


 Kerevizleri ayıklayıp sirkeli suya doğruyoruz.Ayvaları da kabuğunu soyup ayıklayıp kereviz gibi musakka tarzı doğruyoruz.Kereviz,dilimlenmiş havuç,ayva,piyaz doğranan soğanı tuz,şeker,limon suyu ve 1 portakal suyunu 1 su bardağına tamamlayacak kadar su ekleyerek,hazır tavuk suyunu da katıp düdüklü tencerede zeytinyağlı yeşil fasulye pişme süresinde veya normal tencerede hiç karıştırmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: