Brokoli Salatası |
Aysel'in kahvaltı sofrasından gelen 2.lezzet,bir klasik.Brokoliyi ilk olarak bu şekliyle tanıdık.Çiçeklerine ayrılan brokoliyi sirkeli suda bir süre bekletiyoruz,hoş olmayan kokusu hafiflesin diye.Buharda haşlamak için(tel sepetli düdüklü veya buharda haşlama aparatı,Tupperware mikro gurme hangisi elinizde varsa kullanmak; suda haşlayıp vitamin ve minerallerini o suyla lavaboya dökmekten çok daha iyi.Televizyon yemek programlarında sebze haşlama sularına çorba yapılıyor ama bizim evde o çorbayı benden başka kimsenin içmeyeceği çok kesin ve net.Birkaç diş sarımsağı dövüp isteğe göre ayarladığımız tuz,limon suyu,zeytinyağı ve brokolileri harmanlıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder