17 Şubat 2013 Pazar

Muhallebili Tel Kadayıf


Muhallebili Tel Kadayıf

 Bu enfes tatlıyı Mutlu'cuğumda yedim.Hemen favorilerim arasında yer aldı.Çıtır çıtır kadayıfla muhallebinin kremaya yakın tadı bir arada çok yakışıyor.

 Malzemeler:

  • 350-400 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz(fındıkla da oluyor)
  • 150 gr tereyağı
Muhallebi Malzemeleri:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük kutu krema yoksa tek poşet krem şanti
 En önemli püf noktası tatlının misafir geleceği gün yapılması,beklerse kadayıflar yumuşayabilir,özelliği kaybolur.2.püf noktası ise tel kadayıfın isterseniz  biraz kurutarak,isterseniz buzlukta biraz dondurup ince ince kıyılıp ufalanması.Bu şekilde kavrulması kolaylaşıyor.

   Önce kadayıfı,toz şekeri,cevizi ve tereyağını bir tavada kavuruyoruz.Biraz sararması yeterli.Sonra muhallebiye geçiyoruz.Vanilya ve krema hariç malzemeyi karıştırıp göz göz olunca kapatıyoruz.Biraz soğuyunca vanilya ve krema veya krem santiyi katıp mikserle çırpıyoruz.Homojen bir karışım oluncaya kadar çırpmak yeterli,yalancı tavuk göğsü kadar çırpmaya gerek yok.Tel kadayıfın yarısını büyük kare borcama   döküp üstüne muhallebiyi onun üstüne kalan tel kadayıfı dökerek tatlımızı tamamlıyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: