12 Ağustos 2016 Cuma

Patates Kabak Dizme

patates kabak dizme
Patates Kabak Dizme
 Kabağın yavan tadının hiç hissedilmediği,fırınlanmadan da enfes,hafif bir tat,şık bir sunum karşınızda.Tarif yine instagram Nevsin Avdan'dan.

  Malzemeler:
  • 250 gram kıyma
  • 1-2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kilo kabak
  • 4-5 adet patates
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Sıvı yağ
  • 2 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Yapılışı:


 Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir.Kıyma eklenir.Kıyma kavrulunca domates rendesi,sarımsak,biber salçası katılır.Domates pişince doğranmış dereotu ve baharatlar katılır.Kabakların kabukları soyulmadan ince ince dilimlenir.Tenceredeki kıymanın üstüne bir sıra kabak,bir sıra patates dizilirken en büyük sorun büyüklükleri benzer olanı bir araya getirmek.Üstünü geçmeyecek seviyede  su eklenir.Su kaynayınca ateş kısılır.Pişerken kabağın saldığı suyu patatesler çektiği için süper bir yemek oluyor.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: