4 Ağustos 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Yelpaze Patlıcan

zeytinyağlı yelpaze patlıcan
Zeytinyağlı yelpaze patlıcan

 Klasik imambayıldıya farklı bir yorum,şık bir sunum,dayanılmaz lezzet de cabası.Yine Nevsin Avdan'dan süper bir tarif.Bizim evde hala çocuk menüsü ayrıca piştiği için küçük bir ölçüyle denedim.Size de öyle tarif edeceğim.Az yağlı yemeğe alıştığım için kullandığım yağ miktarı az gelebilir,yağlı sevenlerin gözü korkmasın,eklesin.

 Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 4-5 adet orta boy soğan
  • 4-5  diş sarımsak
  • 1 kesme şeker
  • Her patlıcanın üstüne en az 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Yarım demet maydanoz(istenirse)
  • Tuz,pul biber/isot
  • 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:

 Patlıcanlar sap kısımları korunarak uç kısımlarına doğru yelpaze gibi uzunlamasına parmak parmak 4-5 dilim halinde kesilir,bir saat tuzlu suda ıslatılır.Bu arada kabuğu soyulmuş soğanlar da suda ıslatılır ki soğanın acısı çıksın.Soğanlar piyaz doğranır.Sarımsak,soğan,domates rendesi ve baharatlar karıştırılarak patlıcan dilimlerinin arası doldurulur.Tencereye dizilir.Su ile açılan salça patlıcanların üstlerine dökülür.Patlıcanlara tek tek yağ gezdirilir.Pişmesi için patlıcanların yarı seviyesi kadar su eklemek gerekiyor.Tencerede kısık ateşte pişirilir.Kapağı açmadan soğutulur ki çok kararmasın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: