11 Temmuz 2016 Pazartesi

Sinide Sebzeli Tavuk

sinide sebzeli tavuk
Sinide Sebzeli Tavuk
 Bereket,lezzet ve hafifliğin birarada olduğu enfes bir yemek.Hiç yağ konmadan pişebildiği için diyet yemeği bile sayılır.Nevsin Avdan'dan aldığım bu tarifi arka arkaya pişirdim,hayran kaldım.Ne kadar pratik olduğunu da söylememe gerek yok.Lezzete lezzet katmak istiyorsanız sinide yapın bu yemeği,hem çabuk da pişecek sinide.Daha fazla tavuk,daha az sebze ile misafirin sayısına göre ayarlanabilir.

Malzemeler:
  • 1 paket  tavuk baget
  • 3 patlıcan
  • 3 patates
  • 2-3 soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yaklaşık 1 kilo domates
  • 8-10 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz,karabiber,pul biber,kekik
Yapılışı:

 Önce patlıcanlar çizgili soyulup iri yemeklik doğranır,acısının çıkması için tuzlu suda ıslatılır.Patatesler soyulur,iri yemeklik doğranır.Biberlerin pulları ayıklanır,onlar da iri doğranır.Yağlanmış tepsiye önce bagetler sıralanır.Etrafına ve ortasına patates,patlıcan,biber,piyaz doğranmış soğan,doğranmış sarımsak karıştırılır.Bagetlerin ortası doğranmış domatesle süslenir.Salça çok az suda eritilip rende domatesle karıştırılır.Tuz,karabiber,pul biber,çok az kekik serpilir.Domatesli salça karışımı her yere kaşık kaşık eşit miktarda dökülür.Üzeri alüminyum folyoyla kapatılıp fırına verilir.En az 200 derece 40-45 dakikadan sonra kontrol edilir.Pişmişse folyo açılır,üstü kızartılır.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: