22 Temmuz 2016 Cuma

Kuşbaşılı Köz Patlıcan

kuşbaşılı köz patlıcan
Kuşbaşılı Köz Patlıcan
 Klasik karnıyarığa alternatif olarak hazırladığım tarifim geleneksel Türk damak tadına uygun.Kızartılmadığı için hafif ve sağlıklı.

 Malzemeler:
  • 5-6 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı
  • 3-4 adet domates
  • 8-10 adet köy biberi
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,pul biber/isot
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

 Önce patlıcanlar fırında yanmadan çok da ezilmeden közlenmeye başlanır.Burada dana kuşbaşı kullanılacaksa pişirilir.Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir.İnce doğranmış biberler eklenir.Biberler sararınca rendelenmiş domates ve sarımsak da katılır.Domatesler kıvam alınca et de eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.Kuzu kuşbaşı kullanılacaksa ayrı bir tavada sotelenip pişirilmiş domatesli harçla biraraya getirilir.Tuz,karabiber,pul biber/isot ayarlanır.

 Közlenmiş patlıcanların ortası zedelemeden açılır,az tuz serpilir,kuşbaşılı iç yayılır.1 yemek kaşığı salça 1 çorba kasesi kadar suyla ezilerek patlıcan üstlerine ve tepsi dibine dökülür.200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: