20 Şubat 2016 Cumartesi

Karamelli Cevizli Tart Kek

 Karamelli Cevizli Tart Kek
Karamelli Cevizli Tart Kek
 Karamelin ne kadar güzel olduğunu trileçe iyi ki  hatırlatmış:karamel yaşamımızda tekrar yerini aldı.Bu tarifle yoğurtlu tart keki de denemiş oldum.Tarifin orijinali Aysel'in Mutfağı'nda.

Malzemeler:
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincani sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta(oda sıcaklığında)
Kreması İçin:
  • 2 su bardağı süt(400 ml)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya yumuşak margarin
Karamel İçin:
  • 1 su bardağı(180 ml) toz şeker
  • 1 su bardağı(180 ml) su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • Nişastayı açmak için biraz su
Üzeri İçin :
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:

 Oda sıcaklığındaki yumurtalar,1 fiske tuz,şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yoğurt,sıvı yağ,elenmiş un,vanilya.kabartma tozu eklenir.Karıştırılır.Margarin veya tereyağ ile yağlanmış tart kalıbına dökülür.170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.Kürdan testiyle kontrol edilir.Kreması için vanilya hariç malzeme göz göz olana kadar tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.Ocaktan inince vanilya ve margarin katılır.Ilıyınca ters çevrilen tart kekin üstüne krema dökülür,cevizler serpilir.Karameli hazırlamak için şeker tencerede eriyinceye kadar ısıtılır.Eriyince su katılır(sıçramaması için dikkat!).Şeker tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırılıp suyla açılmış nişasta katılır.Kıvam alana kadar pişirilir.Ilıyınca cevizlerin üstüne kaşık kaşık dökülür.Buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: