16 Kasım 2015 Pazartesi

Fırında Peynirli Karnabahar

fırında peynirli karnabahar
Fırında Peynirli Karnabahar
 Beşamel sos olmadan da bir lezzet pınarı olan,hani sofrada iki fırın yemeği varsa biri beşamel soslu diğeri beşamelsiz alternatif oluşturacak,pratik bir tarif karşınızda.Tarifin orijinali Yer Sofra'sında,Yumurtayı çıkarmak dışında aynen uyguladım.

 Malzemeler:
  • 1 küçük çiçek  karnabahar(yaklaşık 1 kilo)
  • 1 su bardağı(200 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 2-3 yemek kaşığı Siverek tulumu,kırık tulum,lor vs.beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı(200 ml) rende kaşar peyniri
  • Tuz,karabiber,pul biber,kekik
  • Karnabaharları ıslatmak için sirke
Yapılışı:

 Karnabahar, kokusunu hafifletmek için küçük çiçeklere ayırıp sirkeli suda bekletilir.Yıkanır,mümkünse buharda haşlanır.Fırında tekrar pişeceği düşünülerek diri bırakılır.Yağlanmış fırın tepsisine karnabahar yayılır.Üstüne çırpılmış süt,yağ,un karışımı dökülür,peynir serpilir,baharatlar dökülür.Fırına verilir.15-20 dakika sonra çıkarılarak kaşar peyniri serpilir,üstü kızartılır.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Şebboy Çiçeği merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Bu harika blog için sizi kutlarız. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com