18 Nisan 2015 Cumartesi

Revani

revani
Revani
 Süt tatlılarını sevmeyen bir misafir grubuna hazırladığım revani ağzımın tadını yerine getirdi.Şekeri çalınmamış gerçek bir tatlı tarifi nihayet karşınızda.Tarifin orijinali revaninin kitabını yazmış diyebileceğim Lezizsofralar'da.
 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı(200 ml) irmik
  • 1 su bardağı(200 ml)yoğurt
  • 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
  • Alırı kadar un yaklaşık 1 su bardağı kadar
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı(800 ml) su
  • 4 su bardağı(800 ml) toz şeker
  • 1/2 limon
Yapılışı:

Önce şerbet hazırlanır.Şeker ve su 15 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenir.5 dakika daha kaynatılır.Soğumaya bırakılır.
 Yumurta ve şeker 1 fiske tuz ilavesiyle çırpılır.Kalan malzeme tek tek eklenerek çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.Üzeri kızarınca fırından çıkarılır.Dilimlenir,soğuk şerbet dökülür.Şerbetini çekmesi için 1 gece beklenirse daha da lezzetlenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: