28 Nisan 2015 Salı

Fırında Patatesli ve Kaşarlı Pırasa

Fırında Patatesli ve Kaşarlı Pırasa
Fırında Patatesli ve Kaşarlı Pırasa
 Böreğini,muffinini yaptıktan sonra pırasanın farklı bir tarzı daha;ara sıcak olarak sunulabilecek hali.Tarifin orijinali sebzelere sihir katan Lezzet Senfonisi'nde.Yine yeşil kısımları atmaya kıyamadığım hem beyazı,hem de yeşiliyle birarada kullandım.

 Malzemeler:

  • 3-4 adet pırasa(eğer sadece beyazlarını kullanırsanız 1 kg)
  • 4 iri patates
  • 3 yumurta
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı(200 ml) galeta unu
  • 1/2 su bardağı(100 ml) zeytinyağı ve pırasaları sotelemek için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İstenilen baharatlar( başta kırmızı biber veya isot,tuz,karabiber olmak  üzere çok az fesleğen ve reyhan da ekledim.Köfte baharı olmazsa olmaz baharatım olduğu için 1 tatlı kaşığı olarak yerini aldı.Kişnişin gizemli lezzetini 1 çay kaşığı ucuyla kattım.)
  Yapılışı:

 Pırasalar ince ince doğranır.Zeytinyağında sotelenir(hızlı ateşte suyunu çıkarmadan).Patatesler haşlanır.Yumurtalar kırılır,hafifçe çırpılır.Rendelenmiş patates ve rendelenmiş kaşarla karıştırılır.Baharatları ayarlanır.Zeytinyağı ve pırasalar katılır.Yağlanmış ve galeta unu serpilmiş tepsiye karışım yayılır.Üstüne galeta unu serpilir.Börek ayarında fırınlanır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: