11 Şubat 2014 Salı

Galeta Unlu Tatlı

Kıbrıs tatlısı
Galeta Unlu Tatlı
 Galeta unlu tatlı veya Kıbrıs tatlısı olarak da bilinen tarif Nilgün'ün çay sofrasından..Övdüğü kadar varmış,yanında çikolatalı pasta olsa yenmezdi.Büyük kare borcam değil de fırın tepsisine hazırlamak için malzemeyi nasıl artırmak gerek diye hesaplamaya başladım bile.Hiç un içermemesi de çok ilginç.

 Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından(200 ml) 2 parmak az toz şeker
  • 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı(200 ml) ceviz
  • 1 su bardağı(200 ml)hindistan cevizi
  • 1 su bardağı(200 ml) galeta unu
 Şerbet İçin:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 portakalın rendelenmiş kabukları ve suyu
 Yapılışı:

 Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle çırpıyoruz.Sıvı yağ,ince çekilmiş ceviz,hindistan cevizi ve galeta ununu ekliyoruz.Yağlanmış büyük kare borcam tepsiye döküyoruz.Kek gibi pişiriyoruz.Diğer taraftan şerbeti kaynatıyoruz.Şerbeti soğutup kek sıcakken  veya ikisi de ılık ise döküyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: