24 Kasım 2013 Pazar

Yoğurtlu Jülyen Salata



yogurtlu julyen salata
Yogurtlu Jülyen Salata
 Aysel'de yediğim kabak-havuç jülyen salatanın tadı damağımda kaldı.Biraz daha nasıl farklılaşabilir,ne ekleyebilirim derken aklıma kapya biber  geldi.

 Malzemeler:
  • 2 orta boy kabak
  • 3-4 havuç
  • 3 kırmızı(kapya)biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yaklaşık 1 kg yoğurt
  • Sızma zeytinyağ
  • İstenirse çay kaşığının ucuyla kişniş
  • Tuz
 Yapılışı:

 Kabakların,havuçların kabuklarını soyup kırmızı biberin tohumlarını ayıklayıp jülyen diğer deyimle kibrit çöpü doğruyoruz.Ayrı ayrı zeytinyağında soteliyoruz,yağda çevirmek de diyebiliriz.Çok da pişirmeden hafifçe renklerini sarartıyoruz.Yoğurdun içine 1-2 diş sarımsak doğrayıp istenirse toz kişniş ilave ediyoruz.Sebzeleri karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz.Farklı sebzelerle de denenebilecek enfes salatamız hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: