16 Kasım 2013 Cumartesi

Mor Lahana Mezesi

mor lahana mezesi
Mor Lahana Mezesi
 Mor lahanadan salata ve  meze arası bir tarif karşınızda.Tarifi gördüğüm yeri not etmemişim,bulamadım,link vermiyorum.Küçük bir mor lahanayı doğruyoruz.3 ekşi elmayı rendeliyoruz.Tavada biraz zeytinyağında mor lahanayı sotelemeye başlıyoruz.Sonra elma rendesi ekliyoruz.Yarım çay bardağı su ekleyip tavanın kapağını kapatıp pişirme işlemine devam ediyoruz.Çok da ezilmeden suyunu çekince ocağı kapatıp,yarım limon suyuna,1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip kırmızı biber, çay kaşığının ucuyla toz kişniş katıyoruz.Baharatları kontrol edip tuzunu da ayarlıyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Çok leziz görünüyor... Ellerinize sağlık :)

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Teşekkür ederim.Hem leziz,hem de piştiği için şişkinlik yapmıyor.