20 Eylül 2013 Cuma

Makarnalı Börek

makarnalı börek
Makarnalı Börek
 Su böreği tadında son derece pratik bu börek annemin tarif defterinden.

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı(200 ml) süt
  • 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
  • 3/4 paket Pastavilla kelebek makarna
  • 200-250 gr beyaz peynir
  • Çay kaşığının ucuyla çok az karbonat
Yapılışı:

 Makarnayı fiyonkları açılana kadar haşlayıp süzüyoruz.Kesinlikle soğuk sudan geçirmeden süzgeçte bekletiyoruz.Yumurtaları,sütü,yağı karıştırıp bu karışımdan böreğin üstüne sürmek için 2-3 kaşık ayırıyoruz.Sıvı karışıma karbonatı da ekleyip rendelenmiş ya da ezilmiş beyaz peynir ve makarnayı karıştırıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisinin dibine 1 yufka seriyoruz.Makarnalı içten döküyoruz.Yarım yufka seriyoruz.2 yufkadan makarna-yufka katları oluşturup son yufkayı alttaki yufkanın ucuyla karşılaştırıp böreğin üstünü kaplıyoruz.Önceden ayırdığımız yumurta-süt-yağ karışımını böreğin üstüne sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.


2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerinize sağlık.. :) (◡‿◡✿)

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Teşekkürler.