Makarnalı Börek |
Malzemeler:
- 4 yufka
- 5 yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- 3/4 paket Pastavilla kelebek makarna
- 200-250 gr beyaz peynir
- Çay kaşığının ucuyla çok az karbonat
Yapılışı:
Makarnayı fiyonkları açılana kadar haşlayıp süzüyoruz.Kesinlikle soğuk sudan geçirmeden süzgeçte bekletiyoruz.Yumurtaları,sütü,yağı karıştırıp bu karışımdan böreğin üstüne sürmek için 2-3 kaşık ayırıyoruz.Sıvı karışıma karbonatı da ekleyip rendelenmiş ya da ezilmiş beyaz peynir ve makarnayı karıştırıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisinin dibine 1 yufka seriyoruz.Makarnalı içten döküyoruz.Yarım yufka seriyoruz.2 yufkadan makarna-yufka katları oluşturup son yufkayı alttaki yufkanın ucuyla karşılaştırıp böreğin üstünü kaplıyoruz.Önceden ayırdığımız yumurta-süt-yağ karışımını böreğin üstüne sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık.. :) (◡‿◡✿)
Teşekkürler.
Yorum Gönder