Mantarlı kaşarlı gözleme |
'Gözlemenin peynirlisi,kıymalısı,patlıcanlısı,toz şekerlisi vs. her çeşit içle yapılanı çok lezzetli oluyor;mantarla kaşar pidede buluşursa enfes oluyor da gözlemede neden olmasın?'dedim.Ortaya enfes bir tarif çıktı.
Malzemeler
- 1 yufka
- 1 çorba kasesi kadar tereyağında sotelenmiş mantar
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 çorba kaşığı dolusu rende kaşar veya telli kaşar
Yapılışını fotoğraflamaya çalıştım.Önce yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz.İki tane püf noktam var.Birincisi;mantarı tereyağında sotelediğim için yufkanın içine yağ sürmüyorum.İkincisi,teflon tavada kızaran yüzeye silikon fırçayla yağ sürüp yağlanmış yüzeyi de tekrar kızartıyorum,yağı içine almasına yardımcı oluyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder