14 Nisan 2013 Pazar

Körili Börek

körili börek
Körili Börek

 Aysel'ciğimden bir tarif daha karşınızda.Bu börek tarifine çok yerde rastladım ama körilisini ilk kez duyduğum için paylaşmaya karar verdim.

 Malzeme:
  • 3 yufka
  • 1 yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  İç Malzemesi:
  • 5-6 patates
  • 1 büyük boy veya 2 orta boy soğan
  • Biraz sıvı yağ(soğan soteleyecek kadar)
  • Çok az miktarda köri
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,istenirse kırmızı biber
  Yapılışı:
  Önce patatesleri haşlıyoruz.Kabuklarını soyup küçük parçalar halinde doğruyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz.Salçayı katıp patatesleri ekleyip biraz kavuruyoruz.Köri ve diğer baharatları ayarlıyoruz.Körinin çok az miktarda yeterli olacağını, gıda boyası gibi kontrol ederek katılması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.Pişirme işlemi tamamlanınca patatesi ezip püre haline getiriyoruz.
  Sıra geldi yufkalara...Yufkaya yağın üçte birini yayıp 1 yemek kaşığı kadar un serpiyoruz.Yufkayı ikiye katlayıp düz tarafa patatesli için üçte birini katıp rulo yaparak kıvırıyoruz.Börekleri kesip tepsiye diziyoruz.Diğer yufkalar için de aynı işlemi tamamlıyoruz.Üstlerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: