28 Haziran 2017 Çarşamba

Fasulye Dizme


zeytinyağlı fasulye dizme
Zeytinyağlı fasulye dizme

Yazın vazgeçilmezi zeytinyağlı yeşil fasulye, davet veya gün sofralarını nasıl da süsleyebilir bir örnek olsun diyerek tarife geçiyorum.Domatesin suyuyla kısık ateşte pişerse hiç su katılmazsa daha da lezzetli olacaktır,tencere susuz kalmadıkça su eklemeyin.Tabağa kolayca çevirmek için önce suyunu bir kaba süzün sonra aktaracağınız servis kabını tencereye kapatıp tek ve hızlı bir hamleyle çevirin.

Malzemeler:
  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 2-3 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Toplamda 2 su bardağı kadar olacak domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı silme şeker
  • 3-4 kapya biber
  • 2-3 havuç
  • 1 çay bardağı(100 ml) zeytinyağı
  • Tuz,istenirse acı biber/isot/pul biber
  • İstenirse yarım tavuk bulyon tablet
Yapılışı:

 Fasulyeler ayıklanır,havuçlar soyulur ya da kazınır,kapya biberin tohumları çıkarılır.Havuç ve kapya biber jülyen kesilir.Tencerenin ortasına 1 domates konulur.Etrafına fasulyeler boyları ayarlanarak dizilir,gerekirse ikiye veya üçe kesilir.İnce yemeklik doğranmış soğan,sarımsak,rende domates,yağ,tuz,istenirse tavuk bulyon ve diğer baharatlar karıştırılır.Fasulye havuç,kapya biber dizilir.Sıvı karışımdan dökülür.3-4 sıra bu şekilde hazırlanır.Tencere kaynadıktan sonra ateş kısılır.Bir saate yaklaşık sürede pişiyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: