30 Aralık 2016 Cuma

Ev Usulu Beyti Kebap

ev usülü beyti kebap
Ev usülü beyti kebap

Enfes bir yemek,aslını aratmayan bir lezzet,işte size ev usülü beyti kebabı.

Malzemeler:

  • 300-350  gram yağlı mümkünse dana kuzu karışık kıyma
  • 1 büyük veya 2 orta boy soğan
  • 3-4  diş sarımsak
  • Karabiber,kırmızı biber,tuz ve istediğiniz baharatlar(ben kişniş,kekik ve köfte baharı ekledim)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı dolusu domates rendesi veya kışlık domates konservesi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (domates sotelemek için)
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yufka
  • 3 yemek kaşığı yağ-3 yemek kaşığı su karışımı(çıtır lezzetten hoşlanmayanlara)
Yapılışı:


 Önce köfte hazırlanır.Kıyma,ince kıyılmış soğan,rendelenmiş sarımsak ve diğer baharatlarla yoğurulur.Kebapsı lezzeti yakalamak için galeta unu veya ekmek katmamak önemli,beyti olması için de sarımsak hissedilmeli.Eğer kıyma hiç toparlanmazsa yumurta kırılabilir,yeterince yağlı ette gerekmez.Çıtır lezzetlerden hoşlanmayanlar  yufkayı yağ-su karışımıyla ıslatmalı.Yufka ikiye katlanıp en uçları biraz içeri alınıp uzun tarafa börek içi konulur gibi rulo halinde köfte serilir,kol böreği gibi sarılır.2 parmak eninde kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.180 derecede pişirilir.Biraz yağda domates sotelenir.Salça da katılır.Bir tavada tereyağı eritilir.Servis tabaklarına beytiler dizilir.Önce tereyağ dökülür,sonra domates-salça karışımı.Yoğurtla birlikte servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: