9 Ekim 2016 Pazar

Kolay Çıtır Börek


Kolay Çıtır Börek
Kolay Çıtır Börek


 Yine çok  kolay ve yine çok lezzetli bir börek tarifim var.Derin dondurucudan çıkarılıp istenildiği zaman tüketilebilir.Milföy mü,bu incecik katlar nasıl oldu,yoksa elde mi açıldı soruları gelebilir,iltifatlara hazır olmalı.Tarifin orijinali instagram Fundacalezzetler'den.Peynirli iç kullandım,peynir eriyip gitmiş,bir dahaki sefer bolca patatesle deneyeceğim.

Malzemeler:
  • 6 yufka
  • 1 paket baklava yufkası
  • 200 gram tereyağı
  • Dilediğiniz börek içi
Yapılışı:

 Tereyağı yakmadan eritilir.Bir yufka alınır.tereyağı fırçayla her tarafa yayılır.Ortasına baklava yufkası konulur,tereyağı fırçayla yayılır.Yufka üstü 3 kat baklava yufkası her kat,en üst dahil yağlanınca yufkanın kenarları baklava yufkalarının üstüne katlanarak dikdörtgen oluşturulur.Börek içi kenara yerleştirilip sıkı bir rulo yapılır.6 yufka için işlem tamamlanır.Dilimlere bölünerek derin dondurucuya kaldırılır.O gün pişirilecek olsa bile dondurulması gerekli.Pişirmek için börekler derin dondurucudan çıkarılır.Üstlerine yağ sürülür.Sıcak fırına verilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: