Kabak Kavurma |
- 3 orta boy kabak
- 2 büyük domates
- 1 orta boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu ve/veya maydanoz ve/veya taze nane
- Tuz,pul biber,karabiber
Yapılışı:
Kabaklar kabukları sıyrılmadan,domatesler kabukları soyularak minik küpler halinde doğranır.Yemeklik doğranan soğanlar yağda sotelenir.Kabaklar katılır.Ezmeden karıştırılarak kapak kapatılmadan hızlı ateşte sotelenir,suyunu salmasına fırsat verilmez.Hafifçe sararınca domatesler ve sarımsak eklenir.Baharatları ayarlanır.Pişince maydanoz,dereotu,taze naneden istenilenler katılır.Benim tercihim sadece dereotu.İster sıcak,ister soğuk tüketilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder