9 Eylül 2016 Cuma

Kabak Kavurma


kabak kavurma
Kabak Kavurma
 Brunchlarda,çay,gün sofralarında afiyetle yenilecek, ikram edilecek farklı,lezzetli, hafif ve salatamsı bir yemek.Tarif Mutlu Muna'dan,yine instagramdan.

 Malzemeler:
  • 3 orta boy kabak
  • 2 büyük domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu ve/veya maydanoz ve/veya taze nane
  • Tuz,pul biber,karabiber

 Yapılışı:

 Kabaklar kabukları sıyrılmadan,domatesler kabukları soyularak  minik küpler halinde doğranır.Yemeklik doğranan soğanlar yağda sotelenir.Kabaklar katılır.Ezmeden karıştırılarak kapak kapatılmadan hızlı ateşte sotelenir,suyunu salmasına fırsat verilmez.Hafifçe sararınca domatesler  ve sarımsak eklenir.Baharatları ayarlanır.Pişince maydanoz,dereotu,taze naneden istenilenler katılır.Benim tercihim sadece dereotu.İster sıcak,ister soğuk tüketilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: