19 Nisan 2016 Salı

Güllü Börek



Güllü Börek
 Tepsi böreğinin cicili bicili halini bulduğum için çok sevinçliyim.Tarif yine instagramın büyülü dünyasından;zelisinmutfagı'ndan.Çok güle benzemediyse de hoş bir sunum oldu.Özelllikle ertesi güne su böreği gibi tat veren,bekledikçe güzelleşen  lezzetli bir börek olduğunu söyleme gerek sanırım.

 Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1/2 su bardağı(100 ml) su
  • 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı(100 ml) süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta(mısır veya buğday)
  • İstediğiniz iç( benim tercihim peynirli sucuklu )
 Yapılışı:

 Büyük boy kare borcamın dibi yağlanır.Nişasta su ile açılır.Kalan sıvı malzeme ve yumurta   eklenir,karıştırılır. Borcama 1,5 yufka araları sıvı karışım dökülüp dağıtılarak döşenir,börek içi konulur,tekrar 1,5 yufka sıvı dökülüp dağıtılarak yerleştirilir.Börek 16 eşit parçaya kesilir.4.yufka 16 eşit üçgene bölünür.,Her üçgen ortasından bükülerek kendi etrafında döndürülür,gül formu vermeye çalışılır.Güller börek dilimlerinin üstüne yerleştirilir.Börek için hazırlanan sıvı karışım üste eşit şekilde dökülür.Fırına verilir.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: