24 Mart 2015 Salı

Pırasalı Muffin

pırasalı muffin
Pırasalı Muffin
 Pırasalı muffinler; herkes sofrada tatlı bir kek bekleyip susamlı mı,tadı nasıl acaba diye düşünürken 'muffinlerim tuzlu,hem de pırasalı'diyerek bir süpriz yapmak isteyen,farklı bir tarif arayanlara göre.Tadını övmeme gerek yok,anlatılmayıp yaşanan tatlardan.

 Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı(200 ml) süt
  • 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı(100 ml) kırık tulum,lor peyniri,çökelek vs.
  • 1 paket kabartma tozu
  • Dilenirse çay kaşığının ucuyla kekik,reyhan,toz kırmızı biber veya isot
  • 1 çay kaşığı tuz(peynir tuzlu ise tuz eklemek gerekmeyebilir)
  • Üzeri için susam(1-2 yemek kaşığı)
  • 2 adet pırasa(350-400 gram)
  • Pırasaları sotelemek için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alırı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Yapılışı:

 Önce pırasalar ayıklanır.İnce ince halkalar halinde doğranır.Pırasanın sadece  beyaz kısımlarını kullanırsanız muffinin içinde eriyip gidiyor,hiç belli olmuyor.Yeşilleri atmaya gönlüm elvermediği için pırasanın tamamını kullandım(yeşillerin çok taze olmasına çok özen göstererek).Pırasalar tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenir;hafifçe renginin dönmesi yeterli.Bir kapta  2  yumurta 1 fiske tuz eklenerek çırpılır.Yağ,süt,ufalanmış peynir ve baharatlar konur,alırı kadar un ve kabartma tozu eklenir.Ilımış pırasalar da katılır.Muffin kalıplarına dökülür,üzerlerine susam serpilir,180 derece) fırına verilir.Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

Tuğba Nohutlu dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Sevgiler.