18 Mart 2014 Salı

Karnabahar Salatası

çiğ karnabahar salatası
Karnabahar Salatası
 Enfes tadına doyulmaz bir salata,çiğ sebzeyle beslenme trendine uygun;köfte yanında çay saati tarifliğinden arınan;dereotu yeşil soğan,maydanoz,kornişon turşu biraraya gelince oluşan süper tat...
 Tarifin esin kaynağıBir Demet Fesleğen'de.Benim tarifim ise her zamanki gibi kendi yorum ve katkılarımla oluştu.

 Malzemeler:
  • Orta boy çiçek karnabahar
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı dolusu doğranmış kornişon turşu
  • 1/2 su bardağı doğranmış biberli yeşil zeytin
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı dolusu sızma zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 2-3 kırmızı taze biber veya közlenmiş kırmızı biber turşusu
  • 4-5 adet köy biberi
  • İstenirse mısır
Yapılışı:

 Maydanoz,dereotu,yeşil soğan,kornişon turşu,kırmızı ve yeşil biberler,incecik kıyılır, kırmızı biberli yeşil zeytin ince dilimlenir.Minik bir kavanozda balzamik sirke,limon suyu,sızma zeytinyağı,soya sosu,nar ekşisi çalkalanır.Soya sosu ve turşulardaki tuz dolayısıyla tuz eklemeye gerek kalmayacak.Karnabahar mutfak robotunda bulgur iriliğinde çekilir.Mısır da eklenerek tüm malzeme karıştırılır.Sosunu çekmesi için ikram edilmeden önce yarım saat beklenir.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: