23 Ocak 2014 Perşembe

Tepsi Pastası

tepsi pastası
Tepsi Pastası
 Pastamsı bir görünüm olsun ama uğraşmak da istemiyorum,kolaylık,bereket,lezzet birarada olsun diyenlere bir tarifim var.Kış meyveleriyle de yaz meyveleriyle yapılabilir.

 Malzemeler:
  • 2 paket kedildili(18 adet)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı silme un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından(200 ml) 1 parmak eksik toz şeker 
  • 2-3 kivi,1-2 muz
  • 2 paket tart jölesi
  • Kedillerini ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yani 200 ml krema veya labne peyniri veya 1 poşet krem şanti
 Yapılışı:

 Önce kedi dillerini büyük kare borcama dizip 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı toz şekerle ıslatıyoruz.1 litre süt,1 su bardağı silme un,1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri göz göz olana kadar pişiriyoruz.Altını kapatınca vanilya ekliyoruz.Biraz ılıyınca seçimimize göre 1 paket krema veya labne peyniri veya 1 poşet krem şanti ekleyip çırpıyoruz.Kedillerinin üstüne döküyoruz.Kremamız tamamen soğuyunca meyvelerimizi dizip 2 paket tart jölesini üstündeki tarife göre hazırlayıp kaşık kaşık dökerek bütün yüzeye yayıyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: