Sebze Sote |
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy patlıcan
- 3-4 köy biberi
- 1 kapya biber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- İstenirse acı biber veya isot
- Tuz
Yapılışı:
Sebzeler yıkanır,ayıklanır.Patlıcanlar alaca soyulur.Musakka şeklinde doğranır.Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir,durulanır.Yağ ve sarımsak dahil sebzelerin hepsi; mümkünse kalın tabanlı ama yapışmayan yayvan tencerede(döküm tabanlı teflon karnıyarık tencere kullanıyorum) yağ şıkırtı sesi gelir gelmez ateş kısılarak kapağı kapalı olarak pişirilir.Ara sıra ezmeden karıştırılır.Kabaklar sonradan su salacağı için su eklemeye gerek yok.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder