Bamya Ayıklama |
Kışlık Bamya |
Bamya hazırlarken en önemli nokta; doğru ayıklayıp içindeki özü akıtmamak olduğu için ayıklanmış halini de fotoğrafladım.Keskin mini bir bıçağı döndürerek, elma kabuğu soyar gibi koni şeklinde başı kesilmeli,kesiklerden de örnek var fotoğrafta, tabağın kenarında 3 adet.Ayıklamak sabır gerektiren bir süreç olsa da sonuca değer.
Ayıklanan bamyalar tuzlu suda ıslatılır.1-2 kere durulandıktan süzülür.Rendelenip harlı ateşte kokusu çıkan domates rendesine eklenir.Tencerenin kapağı kapatılır.Ateş kısılır.Ara sıra ezmemeye özen göstererek karıştırılır.Sararınca soğumaya bırakılır.Derin dondurucuya atmak için uygun kaplara(yoksa buzdolabı poşetlerine) birer yemeklik yerleştirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder