Kakaolu Haşhaşlı Şekerpare |
Şerbetli tatlı muhabbeti ve kakao-çikolata tadı birarada nasıl olur?Dayanılmaz olur,önce bir tane,sonra bir tane,bir tanecik daha kaç tane yediğinizi sayamazsınız.Browni kurabiyenin modifiye edilmişi diyebiliriz.
Malzemeler:
- 250 margarin veya yumuşak margarin veya tereyağı
- 1/2 su bardağı(100ml) sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 fiske tuz
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı silme nescafe
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı(100 ml) irmik
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Alırı kadar un
- Üzeri için 1 su bardağı mavi haşhaş
- 3 su bardağı(600ml) su
- 3 su bardağı(600 ml) toz şeker
Önce şerbeti hazırlamak için su ve şeker bir taşım kaynatılır.Soğumaya bırakılır.
Eritilmiş margarin(veya yumuşak margarin veya tereyağı)sıvı yağ,kakao,1 fiske tuz,vanilya,nescafe ,yumurta,toz şeker iyice karıştırılır.İrmik,un,kabartma tozu eklenir.Un azar azar ilave edilir ki çok sert olmasın.Un kurabiyesi gibi yumuşak bir kıvam ayarlanır.Orta büyüklükte yuvarlanarak mavi haşhaşa batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 derecede fırınlanır.Pişince ilk sıcaklığı çıkan tatlının üstüne şerbeti dökülür.İrmikler şişene kadar beklenirse(1 gece) daha da güzelleşse de hemen de ikram edilebilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder