Fasulye Konservesi |
Derin dondurucuda kışlık fasulye hazırlamak son derece pratik ve alışılmış bir uygulama.Ancak eşim buzluktan çıkan her sebzeye mırın kırın ettiği (bamya hariç) ve büyük oğlum sebze olarak sadece yeşil fasulyeyi tercih ettiği için aralarında kalan sebze yedirici zorba(!) olarak bulduğum çözüm fasulye konservesi oldu.Yanında bir pilavla bugün ne pişireceğim derdine son veriyor.Kabul günü gezmelerinden dönüşte aklımdaki ilk menüyü oluşturuyor.Geçen sene fasulyeleri bol domates rendesinde sarartıp kavanozlara doldurdum.Tadı güzeldi ancak ne kadar pişirirsem pişireyim sertliği gideremedim.Bu sene tecrübenin izini takip ederek Yetur'la Lezzet Kareleri'ndeki metodu kullandım.
Malzemeler:
- 1 kilo yeşil fasulyeye 1 kilo domates
- 1 yemek kaşığı silme turşu tuzu
Yapılışı:
Sebzeler yıkanır.Fasulyeler ayıklandıktan sonra domatesler rendelenmeden önce zirai ilaç kalmasın diye suya ıslanır.Düdüklü tencereye domates rendesi,tuz ve doğranmış ayıklanmış fasulyeler konulur.(Düdüklümün markası Fissler) düdük çıktıktan sonra sadece 2 dakika tutulur.Kendi halinde soğumaya bırakıp kapak açılınca tekrar kaynatıp kavanozlara doldurulur.Kapağı sıkıca kapatılıp ters çevirilir.Üstleri yoğurt mayalar gibi örtüyle kapatılır.Ertesi gün soğuyunca kavanozlar düz çevrilir.Konserve yapımıyla ilgili detaylara pratik konserve yapımı yazımında ulaşabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder