Dankekli Baton Pasta |
Çok şık,çok pratik,çok lezzetli,hafif olan Dankek baton pasta gözü doyurduğu kadar gönlü de doyuruyor.Çilekli rulo pasta,ortası kremalı olduğundan mı yumuşacık,sütle ıslatmaya da gerek kalmıyor.
Malzemeler:
- 2 paket Dankek çilekli rulo pasta
- 500 ml süt
- 1/2 su bardağı(100 ml) un
- 1/2 su bardağı(100 ml) toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket vanilya
- Yarım paket (100 gram) labne peynir veya az tuzlu diğer krem peynir türleri
Baton kek kalıbı strech filmle veya buzdolabı poşetiyle kaplanır.Kenarlarına ve tabanına ince dilimlenmiş Dankek rulo pastalar dizilir.Süt,un,şeker,nişasta göz göz olana kadar kaynatılır.İlıyınca vanilya ve labne peyniri eklenerek çırpılır.Kremanın yarısı boşaltılır,kek dilimleri ara kata da döşenir.
Kalan krema da dökülerek üstü de kek dilimleriyle kaplanır.Buzdolabına kaldırılır.İkramdan önce bir servis tabağına ters çevrilir.Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder