Menemen Konservesi |
Benim konserve tencerem 9 kilodan sonra taştığı için bütün ölçülerim 9 kiloya göre.Rahime 2 kilo biber,5 kilo domates olarak ölçü verdi,ilk seneler bu şekilde hazırladım.Sonra kırmızı biber de katmaya başladım.Kırmızı biber lezzete lezzet kattı,sanki biber salçası eklenmiş gibi.
Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı kapya biber
- 6 kilo yumurta domates
- 2 kilo köy biberi
- 9 silme yemek kaşığı turşu tuzu(yani 1 kilo sebzeye 1 silme yemek kaşığı turşu tuzu)
Önce bütün sebzeler yıkanır.Zirai ilaç kalmasın diye ıslatılıp bekletilir.Köy biberlerinin başı kesilir, tohumları çıkarılır.Domatesler iri parçalara bölünerek mutfak robotuna atılır.Bence en zor kısmı kırmızı biberi sıcak suda haşlayıp kabuklarını çıkartmak.Tencereye önce robottan çekilen domatesler konur,biraz pişince robotton çekilen köy biberleri eklenir.En son robottan çekilen kabukları soyulmuş kırmızı biber eklenir.Tuzu verilir.Biber çok pişip dağılmadan kavanozlar doldurulmaya başlanır.Kapağı kapatılıp ters çevrilir.Ertesi gün soğuyunca düz çevrilir.Pratik konserve yapımı yazıma konserve yapımıyla ilgili detaylar için bakabilirsiniz.Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim.
Yorum Gönder