Buğday Salatası |
Bloğumda nadiren yer alan sade tariflerden biri karşınızda.İnternette rastladığım diğer buğday salatalarında çoğunlukla kızartılmış patlıcan eklendiğini gördüm,ben bu aralar daha sade, daha hafif bir lezzet arayışındayım.Tarifimdeki buğdayın hacmi haşlanmış haliyle, bir karışıklık olmasın.
Malzemeler:
- 2 su bardağı dolusu(400)ml haşlanmış buğday
- 10 adet kornişon turşu
- 1 limon suyu
- 3-4 dal yeşil soğan
- 1 mini kavanoz(yaklaşık 1 su bardağı) mısırlı garnitür konservesi
- 2-3 adet közlenmiş kapya biber turşusu
- 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- İstenirse 2-3 adet acı sivri biber
Yeşil soğan, turşu kapya biber(acılık istenirse sivri biberler) ince ince doğranır.Garnitür konservesinin suyu süzülür.Bütün malzeme karıştırılır.Limon suyu ve sızma yağ da katılıp tuzu ayarlanır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder