20 Şubat 2014 Perşembe

Tahinli Kurabiye

tahinli kurabiye
Tahinli Kurabiye
  Tahin helvası tadında tahinli kurabiye karşınızda.Ağızda dağılan yoğun yağ ve şeker tadıyla yedikçe yenilesi bir tarif.

 Malzemeler:

  • 1 su bardağı(200 ml) tahin
  • 1 su bardağı (200 ml) toz şeker
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Alırı kadar un
 Yapılışı:

 Tahinle toz şekeri karıştırıp sıvı yağı ekledikten sonra unu azar azar katıyoruz.Unun üstüne vanilyayı döküyoruz.Çok katı değil yumuşak bir hamur tutturuyoruz,çünkü şekillendirilmesi zor bir kurabiye.İster tek lokmalık minik şekilde,ister ağzımızı dolduracak  şeklide iri yuvarlaklar halinde şekillendirdiğimiz kurabiyeyi 180 derece ısıda fırına veriyoruz.Un kurabiyesi gibi kısa sürede pişiyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: