Milföylü ve Yufkalı Börek |
Hamur açmayı bilmiyorsanız ama hem yufkadan,hem de milföyden daha lezzetli bir börek istiyorsanız bu tarif size göre,elde açma lezzetini hatırlatıyor.Dilediğiniz içle hazırlayabilirsiniz.Bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Malzemeler(Büyük boy fırın tepsisi veya en büyük boy dikdörtgen borcam için)
- 12 adet milföy
- 4 adet yufka
- 1 yumurta
- 1 soda
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- Soğanları kavurmak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300-350 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı biber
Önce böreğin içini hazırlıyoruz.2-3 yemek kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış soğanları soteleyip kıymayı ekliyoruz.Kıyma suyunu salıp tekrar çekmeden ocağın altını kapatıyoruz ki böreğin içinde kuru kalmasın.Gerekirse birkaç yemek kaşığı su bile eklenebilir.Tuz,karabiber ve kırmızı biberini ayarlıyoruz.
Buzluktan çıkarıp yumuşattığımız milföylerden 6 tanesini alıp un serpilmiş tezgahta merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz.Yağlanmış tepsiye yayıyoruz.2 adet yufkayı milföyün üstüne,kıymalı içi yufkaların üstüne, 2 adet yufkayı kıymanın üstüne,son katı tepsi büyüklüğünde açılmış 6 adet milföy olmak üzere böreği hazırlıyoruz.Süt,yumurta,yağı çırpıp sodayı ekliyoruz.Böreği kesip sıvı karışımı her tarafına ulaşacak şekilde döküyoruz.Bir gece buzdolabında bekleyebileceği gibi 1-2 saat de bekletebiliriz.Fırında 200 derecede pişiriyoruz.Sıcak sıcak ikram etmeyi unutmayalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder