İncirli Tatlı |
Didar Ablamın mevlude getirdiği, çok beğenilen tarifin Şebboy Çiçeği yorumu karşınızda.Tarife daha çok incir,cevizi azaltıp yağ ve süt ekledim,çok daha pastamsı oldu.
Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alırı kadar un
- 12-15 adet kuru incir(suda ıslatılmış ve küp doğranmış)
- 1 fiske tuz
Keki Islatmak İçin:
- 250 ml su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nescafe
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı(200 ml) un
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 1 paket krema veya 1 poşet krem şanti veya 1 paket(200 ml) labne peyniri
- 1 paket vanilya
- Kremayı süslemek için bir miktar hindistan cevizi
Yapılışı:
Önce incirlerimizi çok kuruysa sıcak suda, yumuşak ise normal suda ıslatıp minik küpler şeklinde doğruyoruz.Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ve 1 fiske tuzla çırpıp köpürttükten sonra süt,yağ ve cevizi katıp un ve kabartma tozunu ekliyoruz.En son incirleri ekleyip yağlanmış en büyük dikdörtgen borcam tepsiyle fırına veriyoruz.Kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.Süte un,nişasta,toz şekeri ekleyerek göz göz olana kadar pişirip vanilyayı ekliyoruz.Krema ılıyınca damak zevkimize göre 1 paket krem şanti veya krema veya labne peyniri ekleyip biraz çırpıyoruz.Kekimiz pişince ılıtıp nescafeli şekerli suyla ıslatıyoruz.Ilık kremayı kekin üstüne yayıyoruz.Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra ikram edilmeye hazır hale geliyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder