Karabuğday(Greçka)Salatası |
Artık aktarlarda zorla bulunan,internetten sipariş verilen bir ürün değil karabuğday,büyük süpermarketlerde satılıyor.Glutensiz beslenmede temel bir ürün olması yanısıra zayıflamada tok tutuculuğuyla destek olduğu da belirtiliyor. Karabuğday(Greçka), adından dolayı tahıllarla çağrışım yapsa da Gramineae(Buğdaygiiler) familyasından değil, Polygonaceae(Kuzukulağıgiller) familyasına dahil.Haşlanırken duyulan kendine özgü kokusu yerken hissedilmiyor.
Tarifin orijinali Hülyalı Lezzetler'de.Çok az değişiklik yaptım.
Malzemeler:
- 2 su bardağı(400 ml) karabuğday
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 9-10 adet minik küpler halinde doğranmış kornişon turşu
- 2 adet kapya biber
- 2-3 adet köy biberi
- 2 limon
- 1 havuç
- Sızma zeytinyağı
- Reyhan,kekik,pul biber,tuz vs.istenilen baharatlar
Karabuğday üstüne kaynar su dökülerek kabarana kadar haşlanır,fazla su konulmaz,su çektirilmeye çalışılır.Fazla suyu kalmışsa süzülür.Havuç hariç sebzeler ince kıyılarak,havuç ince rendelenerek hazırlanır,karabuğdayla karıştırılır.Yağ,limon ve baharatlar katılıp tadı ayarlanır.Yağ için bir ölçü veremiyorum,bulgur,karnabahar,patates gibi çok fazla yağ çekiyor.Ancak yağı kısılırsa lezzetli bir diyet salatası olur.Afiyet olsun.
2 yorum:
karabuğdayı çok severim.eline sağlık:)
Teşekkürler.
Yorum Gönder