11 Kasım 2015 Çarşamba

Fırınlanmış Balkabağı Tatlısı

Fırınlanmış Balkabağı Tatlısı
Fırınlanmış Balkabağı Tatlısı
 Kolay,garantili bir tarif balkabağı tatlısı.Bir tık daha yukarıda,daha sofistike bir tat elde etmek isterseniz fırınlamak gerek.İyi malzeme iyi sonuç vereceği için balkabağının çorbalık olan yumuşak koyu turuncu yerine daha açık renk, sert,dağılmayacak olanlardan seçilmesi de önemli.

 Benim için 1 su bardağı toz şeker yeterli ama klasik damak tadında daha fazla şeker gerekli olacağından en az 1,5 su bardağı şeker kullanılmalı.

 Malzemeler:
  • 1 kilo ayıklanmış balkabağı
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker 
  • İstenirse 4-5 adet tane karanfil
  • Yarım su bardağı(100 ml) iri kıyılmış ceviz
 Yapılışı:

 Balkabağı kibrit kutusundan biraz daha büyük parçalara ayrılır,yıkanır,üstüne şeker ve karanfil serpilerek tercihen  kalın dipli döküm vs.bir tencere seçilerek kısık ateşte karıştırmadan pişirilir.Balkabağı zaten su salacağı için su eklemeden ama tencerenin dibini tutturmadan pişirmeye özen gösterilir.Fırınlanacağı için diri kalmasına dikkat edilir.Parçalamadan,kırmadan özenle fırın tepsisine dizilir.200 derecede(börek ayarında)15-20 dakika pişirilir.İkram edilirken ceviz serpilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: