Brokoli Ograten |
Beşamel sosun sihirli dokunuşuyla cici bici bir hale gelen brokoli karşınızda.Karnabaharı,kerevizi ne kadar seversem seveyim,brokoliye ısınamayan beni bile kandıran lezzetli tarif yine çok pratik.Esas olarak kış sebzesi olsa da brokoliyi her ay bulmak mümkün.
Malzemeler:
- 1 kilo veya bulabilirseniz büyük bir çiçek brokoli
- 1-2 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı(toplamda 400 ml) süt
- 2 yemek kaşığı silme un
- 1 yemek kaşığı silme tereyağı veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,isot,muskat rendesi,beyaz biber
- Yarım su bardağı kadar(100 ml) rende kaşar,mozerella veya telli kaşar vs.
Brokoli küçük çiçeklere ayrılır.Sirkeli suda kokusunun hafiflemesi için en az yarım saat bekletilir.Mümkünse (suyuna tuz ekleyerek) buharda haşlanır.Buharda haşlamak lezzet kaybını en az seviyeye indirir.Beşamel sos hazırlanır.Beşamel sos nasıl yapılır? yazıma tıklayarak detayları alabilirsiniz.Yağlanmış fırın kabına brokoliler konur,isot serpilir.Beşamel sos dökülür.Börek ayarında fırına verilir.Beşamel kızarınca rende kaşar,mozerella veya tellikaşar eklenir.Üstü kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder