1 Şubat 2015 Pazar

Beşamel Sos Nasıl Yapılır

beşamel sos
Beşamel Sos

 Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı(istenirse sıvı yağ)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı(400 ml) süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber yoksa karabiber
  • Çok az muskat rendesi(istenirse)
  • En önemlisi iyi bir tel çırpıcı
Yapılışı:

 Tereyağında un kokusu çıkana kadar çok az kavrulur.Mercimek çorbası yaptığımızdaki miyane gibi yanık mayhoş koku beklenmeden soğuk süt katılıp tel çırpıcıyla kavrulan un açılır.1-2 taşım kaynadığında tuz,istenirse beyaz biber ve muskat rendesi katılır.Süt tatlı olduğundan damak tadına göre tuz kontrolü yapmalıdır.

Hiç yorum yok: