20 Şubat 2015 Cuma

Rulo Buzdolabi Böregi

rulo buzdolabı böreği
Rulo Buzdolabı Böreği
 Elimizin altında buzlukta bekleyecek,piştiğinde ise hafif  ve çıtır çıtır, daha ağıza girmeden mis gibi tereyağ kokusu yayılacak,tadına doyulmayacak bir börek karşınızda.Tarifin orijinali hülyalı lezzetler'de,Üstüne yumurta sürülmeyişi ayrıca hoşuma gitti.Geleneksel Türk damak tadına uygun olması da cabası.

 Malzemeler:
  • 6 yufka
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 ajda bardak(150 ml) kadar kırık tulum veya beyaz peynir
  • 1 ajda bardak (150 ml) kadar rende kaşar
Yapılışı:

 Yumurta,peynirler,eritilmiş yağ bir kapta karıştırılır.Yufka her katına tek tek karışım sürülür,üst üste konur.Kocaman bir rulo haline getirilir.En az bir gece buzlukta bekletilir.Buzluktan çıkarılıp biraz çözdürülerek 1 parmak kalınlığında dilimlenir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir.Çayı demlemeyi unutmayın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: