Pazılı Fırın Makarna |
Malzemeler(Büyük kare borcam için)
- 1 büyük demet pazı
- 1 yemeklik soğan
- Pazıyı sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,isot,karabiber
- 1 su bardağı kaşar veya mozerella rendesi
- 1/2 paket makarna(benim seçimim kelebek makarna)
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı(400 ml) soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber varsa beyaz biber
- Varsa çok az muskat rendesi
Makarna mümkünse suyunu çektirerek haşlanırken pazı hazırlanır.Makarna soğuk sudan geçirilmez ki lezzetini kaybetmesin.Lapalaşmaması için uzun süre bekletilmez.
Sıvı yağda soğanlar sonra ince doğranmış pazılar sotelenir.Pazılar suyunu salmadan sadece rengi döndürülür.Karabiber ve isot damak tadına göre ayarlanır.
Beşamel sosun bütün detayları için beşamel sos nasıl yapılır yazıma tıklayabilirisiniz.Yine de kısaca değineyim.Un yağda çok az kavrulur,soğuk süt katılır,tel çırpıcıyla açılır.1-2 taşım kaynayınca baharatları eklenir.Bu tarif için beşamelin çok koyu olmaması gerek.
Yağlanmış büyük kare borcama pazıyla harmanlanmış makarna dökülür,üstüne beşamel sos yayılır.Fırında börek ayarında üstü kızarana kadar pişirilir.Üstüne kaşar veya mozeralla rendesi dökülerek üstü tekrar kızarana kadar fırınlanır.Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)
Teşekkür ederim,tadına doyulmuyor.
Ben ispanaklı yapıyordum yıkamak cidden kahır ama şu an flaş gibi zihnimde pazılar :)) çaktı. Çok teşekkürler pazıyı yıkamak daha kolay olacaktır sanıyorum ;) bir de öyle deneyeceğim.Ellerinize sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder