Magma Kek |
Kek mi desem,pasta mı desem,hafif ama dayanılmaz bir tat.Kremasıyla aynı anda pişen tarif yine instagramdan:Yeşil Salata'dan.Tarifte değişiklik yapmamanızı,tarife sadık kalmanızı öneriyorum.Değişiklikler kıvamda ,tatta,görünümde önemli bozukluğa yol açıyor.
Keki İçin:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
- Yaklaşık 2 su bardağı elenmiş un
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt(800 ml)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker(ölçerim, biçerim, hiç üşenmem derseniz 160 ml)
- 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı mısır nişastası toplamda 1 su bardağı(200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Önce tereyağı ve vanilya hariç krema malzemesi ocakta pişirilir.Ilıması için beklenirken kek hazırlanır.Yumurta,toz şeker,1 fiske tuz köpürene kadar çırpılır.Süt,yağ,eklenir,unun içine vanilya ve kabartma tozu katılır.Un kontrollü olarak kek kıvamına gelinceye kadar eklenir.Katı yağla yağlanmış kelepçeli kalıba kek hamuru dökülür.Ortasına muhallebi dökülür.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Ilıdıktan sonra buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder