30 Haziran 2016 Perşembe

Kadayıf Pastası


kadayıf pastası
Kadayıf Pastası
 Daha önce muhallebili tel kadayıf tarifi yayınladım.Ancak bu sefer instagram usülü kelepçeli kalıptan geçerek ve pasta edasıyla sunulan bir muhallebili tel kadayıf;kadayıf pastası adını hak ediyor.Lezzet yine mükemmel.

Malzemeler:
  • 350-400 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz(fındıkla da oluyor)
  • 150 gr tereyağı
Krema Malzemeleri:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük kutu krema yoksa tek poşet krem şanti
 En önemli püf noktası tatlının misafir geleceği gün yapılması,beklerse kadayıflar yumuşayabilir,özelliği kaybolur.2.püf noktası ise tel kadayıfın isterseniz  biraz kurutarak,isterseniz buzlukta biraz dondurup ince ince kıyılıp ufalanması.Bu şekilde kavrulması kolaylaşıyor.

   Önce kadayıf,toz şekeri,ceviz ve tereyağı bir tavada kavurulur.Biraz sararması yeterli.Sonra kremaya geçilir.Vanilya ve krema hariç malzemeyi karıştırıp göz göz olunca kapatılır.Biraz soğuyunca vanilya ve krema veya krem santiyi katıp mikserle çırpılır.Kelepçeli kalıba döküleceği için yalancı tavuk göğsü kadar çırpmak gerek. Tel kadayıfın yarısını kelepçeli kalıbın dibine döküp üstüne muhallebiyi onun üstüne kalan tel kadayıfı dökerek  tamamlanır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: