Zebra Kek |
Malzemeler:
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1,5 su bardağı(300 ml) toz şeker
- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı kakao(25 gram)
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alırı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
Yumurtalar toz şeker ve 1 fiske tuzla beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Süt,sıvı yağ katılır,karıştırılır.Un elenerek azar azar eklenir.Unun içine kabartma tozu ve vanilya elenir.Kek hamuru ikiye bölünür.Bir bölümüne kakao ve 1-2 yemek kaşığı su eklenir(gerekirse biraz daha).Yağlanmış tepsinin ortasına 1 kepçe kakaolu,1 kepçe renksiz olmak üzere sırayla hamur dökülür.En son kürdanla ortadan başlayıp kenarlardan yuvarlak dönüşler oluşturacak şekilde çizilir.170 derece fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder