13 Mart 2016 Pazar

Karnabahar Tava


karnabahar tava
Karnabahar Tava
 Bu tarif  çay saati salatası da olur,et yemeği eşlikçisi de olur,diyet menüsü de olur.Bütün sebzeleri çiğ ya da pişmiş çok seven çocukluğunda sebzeyle yoğrulmuş biri olarak karnabahar kısırı ,karnabahar salatası  gibi çiğ karnabahar salatalarıma bayılsam da tencere yemeği formatında olmadan,kızartılmadan,çok yağ içermeden,salçasız ve soğansız da olağanüstü bir lezzette olup salataya bu kadar yakın bu pratik ve çok lezzetli tarif Umutsepetim'den.Diyet için uygulanacaksa yağın kısılması gerek.Yok ben geleneksel damak tadımdan taviz veremem derseniz de yağı artırmanız gerek.

 Malzemeler:

  • 1 orta boy  karnabahar(yaklaşık 1 kilo)
  • 2 havuç
  • Tuz,isot/pul biber
  • Limon 
  • Islatmak için sirke
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • İstenirse bir tutam dereotu ve/veya maydanoz
Yapılışı:

 Karnabaharlar çiçeklere ayrılıp sirkeli suda en az yarım saat ıslatılır.Durulanır,dilimlenmiş havuç,ince kıyılmış veya rendelenmiş sarımsak,tuz,isot  ve yağla beraber varsa kalın dipli bir karnıyarık tencereye(döküm tava vs.) konulur.Kısık ateşte karıştırılmadan pişirilir.Ilıyınca limon suyu dökülür.Dereotu ve/veya maydanozla süslenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: